Unge pragtstemmer i Mørdrup Kirke


Operaakademiet kom med et stærkt nordisk hold

Af Ole Josephsen,
musikanmelder

MUSIK: Seks unge sangere fra Det kgl.Teaters Operaakademi viste søndag eftermiddag i Mørdrup Kirke, at der er bæredygtige kræfter på vej til operascenerne.
     I første række til de danske, naturligvis. Koncerten var arrangeret af Espergærde Musikforening, der kunne glæde sig over fuldt hus.

Fra hele Norden
De medvirkende sangere var Jona Kolbrunardottir, sopran fra Island, Siri Kval Ødegård, norsk sopran, Sophie Haagen, dansk mezzosopran, Andreas Bigom, dansk tenor, Magnus Berg, norsk baryton, og Gustav Johansson, svensk bas. Desuden medvirkede Sofia Wilkman, finsk pianist. En smuk nordisk buket.
     Med ungdommens friskhed og uimponerethed lykkedes det sangerne at gestalte de forskellige figurer i de operaer, der blev givet uddrag fra. De agerede scenevante, og med et overbevisende kropssprog gjorde de persontegningen nærværende. Sofia Wilkman var en god støtte med sit opmærksomme akkompagnement.

Forført og forelsket
Koncerten indledtes med uddrag af 3 store Mozart-operaer. Først med en sextet fra "Cosi fan tutte" med alle 6 sangere på gulvet i en fint afstemt ensemblesang, så fra "Don Giovanni" med scenen, hvor titelpersonen (Magnus Berg) forklædt som Leporello (Gustav Johansson) prøver at bedåre Donna Elvira (Sophie Haagen), der svarer oppe fra kirkens prædikestol.
     Fra "Figaros Bryllup" fik vi Figaro (Magnus Berg) og Susanna (Siri Kval Ødegård) som et allerkærest forelsket par, der giver frit løb for glæden over deres forestående bryllup.

Kærestesorg
I Massenets opera "Werther" giver Charlotte (Sophie Haagen) udtryk for sorgen over ikke at kunne få den mand, hun elsker, mens lillesøster (Jona Kolbrunadottir) prøver at trøste. Catalanis opera "La Wally" har en ørehænger, som Siri Kval Ødegård forgyldte med sin varme sopranstemme.
     Fra Johann Strauss-operetten "Flagermusen" fik vi scenen med Dr. Falke (Magnus Berg), der med "Komm mit mir" inviterer Eisenstein (Andreas Bigom) til fest. Med Siegfrieds arie "Winterstürme" fra Wagners "Valkyrien" fik Andreas Bigom præsenteret sin prægtige heltetenorrøst.

Djævelens sendebud
Gounod var repræsenteret med 2 operaer. I "Romeo et Juliette" giver broder Laurent (Gustav Johansson) Juliette (Jona Kval Ødegård) en sovedrik, som hun drikker for at spille død. Havescenen fra "Faust" er en kvartet, hvor Faust (Andreas Bigom) og Marguerite (Siri Kval Ødegård) synger om deres kærlighed, mens Mephisto (Gustav Johansson) tager sig af tjenestepigen Marthe (Sophie Haagen). I en arie synger Mephisto en serenade til Marguerite, fuld af hån og suppleret med dæmoniske latterudbrud. Han er djævelens sendebud.

Festlig finale
Andre toner, indsmigrende og forførende, kom med Jona Kolbrunadottir, der sang "Meine Lippen, sie küssen so heiss" fra Franz Lehars operette "Giuditta". Og så sluttede det hele med den festlige og brusende "Champagneterzet" fra "Flagermusen". Her var alle 6 sangere på scenen med glas i hånden og fuldendte en dejlig eftermiddag i operaens tegn.

Helsingør Dagblad, den 19.februar 2020